Friteeratut bataattilastut ja jättikatkaravut aliolilla

Friteeratut bataattilastut ja jättikatkaravut aliolilla

Ainekset

Bataattilastut:
• 2 isoa bataattia
• 6 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
• suolaa, ripaus chiliä

Jättikatkaravut:
• 500 g jättikatkaravunpyrstöjä kuorittuna, jätä pyrstö
• 1 dl Maizena maissisuurustetta
• 4 kananmunanvalkuaista vatkattuna kevyesti
• 6 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen

Alioli (valkosipulimajoneesi)
• 1 kananmuna
• suolaa
• 5 dl öljyä
• 5-8 valkosipulin kynttä
• etikkaa

Valmistusohjeet

Viipaloi bataatista ohuita siivuja.
Käytä uppopaistamisessa esim. valurautaista wokkia tai pataa.
Kaada wokkiin runsaasti öljyä ja kuumenna kuumaksi. Testaa öljyn kuumuus yhdellä bataattisiivulla, kun se rupeaa ruskitumaan heti ja nousee pintaan, on öljy tarpeeksi kuumaa.

Uppopaista bataattisiivut muutamassa osassa ja nostele talouspaperille valumaan. Erottele valumassa olevat lastut toisistaan etteivät takerru kiinni. Älä paista liian kauan – vain noin 4-5 minuuttia. Mausta suolalla ja chilillä.

Paista samassa öljyssä seuraavaksi ravut. Pyöritä ravut ensin maissijauhossa ja sen jälkeen munanvalkuaisessa. Uppopaista.

Alioli: kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne tehosekottimessa. Lisää muna ja 3/4 teelusikallista suolaa. Lisää aluksi öljy tehosekoittimeen hyvin ohuena vanana, jottei majoneesi vesity. Tässä tulee olla hyvin kärsivällinen. Kun majoneesi on koostumukseltaan paksumpaa, voit nopeuttaa hieman öljyn kaatamista. Lopuksi lisää ruokalusikallinen etikkaa ja sekoita vielä hetki.