Carpaccio ja piparjuurikastiketta

Carpaccio ja piparjuurikastiketta

Ainekset

• 600 g pala naudan sisäfileetä
• nippu yrttejä kuten timjamia, rosmariinia ja salviaa
• suolaa
• loraus oliiviöljyä
• 30 g voita
• nippu rucola-salaattia
• 250 g kirsikkatomaattia
• 50 g parmesanjuustoa

Piparjuurikastike
• 1 dl ranskankermaa
• 4 rkl murskattua tuoretta piparjuurta
• ripaus suolaa
• ripaus mustapippuria

Valmistusohjeet

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Hienonna yrtit ja hiero ne suolan kanssa lihan pintaan. Paista lihaa pannulla öljyn ja voin seoksessa, niin että se ruskistuu vähän joka puolelta. Jos haluat kypsemmän lihan nosta se vielä 200 asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiksi. Leikkaa lihasta ohuita siivuja terävällä veitsellä ja levitä ne matalaan astiaan limittäin.

Leikkaa rucola ja ripottele sitä lihan pinnalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele annos. Leikka vielä parmesanista kuorimaveitsellä ohuita siivuja annoksen päälle.

Piparjuurikastike: Murskaa piparjuuri tehosekoittimella. Lisää sekaan ranskankerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös käyttää valmista piparjuuritahnaa, jonka sekoitat ranskankerman joukkoon.